Hoe berekening ik mijn PV Solar

Solar berekening

Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, moet u het volgende weten: hoeveel energie uw huishouden verbruikt; de bruikbare oppervlakte van uw dak; het klimaat en piekzonlicht in uw omgeving; het Wp en het relatieve rendement van de fotovoltaïsche (PV) panelen die u overweegt aan te schaffen.

Een eenvoudige manier om de vraag ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig’ te beantwoorden, is door een professionele zonne-installateur te raadplegen, die u een gratis zonne-evaluatie voor uw situatie kan geven. 

Energia Solar Solutions kunnen u hierbij helpen om de juiste balance te berekenen tussen verbruik en productie. 

Vul ons contact formulier in of email naar info@energia-solar-solutions.com of bel +351-917766880

Wij zullen u binnen 24 uur beantwoorden.

JRC Photo voltaic Geographics
Hoeveel zonne-energie heb je nodig?

Om de gemiddelde energiebehoefte van uw huis te bepalen, neemt u de elektriciteit rekeningen van bijvoorbeeld de laatste 12 maanden.  En u berekent terug naar het dag verbruik, alles delen door 365 dagen. U komt bv uit op 15 kW per dag. U wilt de panelen aanschaffen van 320Wp. In de zomer maanden heeft u hier in Portugal gemiddeld 10 uren zon, dus één paneel kan gemiddeld 2800 opleveren. U zou met 6 panelen dit kunnen genereren. Maar in de winter is er minder zonne-uren dus een goed gemiddelde zou 8 panelen kunnen zijn.

Energia Solar Solutions gebruikt voor de berekening van het aantal zonne-uren de Europese site voor PHOTOVOLTAIC GEOGRAPHICAL INFORMATION SYSTEM.

Voor onze projecten klik hier

Wilt u weten wat onze klanten van ons vinden? Klik hier

Voor een persoonlijk gesprek bij uw thuis kunt u ons bereiken via ons contact formulier en via mobiel +351 91 77 66 880

We horen graag van u en zullen er alles aan doen om ook uw energie rekening te verlagen.